The Most Hensem & Beautiful Friends :)

Sunday, September 26, 2010

Khas untuk cik jannah ..di mana ada kucen di situ ader cik jannah..

Kehadapan sahabatku yang kukasihi, apa khabar kamu ump,
Ku berharap kau berada dalam keadaan sihat sejahtera…..
Diriku sangt merinduimu,sehingga ku terpaksa  makan nasi berpinggan2,
Terpaksa juga berlaukkan sepuluh macam jenis lauk, sehingga tidak nampak lagi nasiku didalam pinggan..,
Hrrm..semuaku lakukan kerana terlaku merinduimu..ibarat kacang luperkan kulit, kera dihutan disusukan…:P

Bagaimana dengan kehidupan mu disana,..
ku berharap semoga Allah s.w.t  sentiasa melindungimu,
hrmm walaupun kau mmg banyak berlindung dari menceritakan kisah cintamu kpdku..tak mengapa aku memahami dirimu, bak kata ct nurhaliza..biarlah rahsia..
Hrmm..kufahaminya, kerana aq juga sering bermain lindung2 sms kecilku..
Bersama adikku yang kini sudah menjadi teruna pingitan.;P

Andai makcik senah masih ader bersama2 kita…
Menuju tingkat 3 di Taiping Central..
Menonton movie, bermain roller blade..
Keluar  10 pagi, balik 12 malam,
Sehingga cikgu Sabah xhenti2 bertanykan kemana anaknya pergi..
Wahhhhhh,,,gembiranya hidup ini…(aik pesal mcm lari bnyk sgt nie?)

Namun semua itu hanya sementara cuti sem…
Selepas cuti, semuanya pulang mengejar cita2..
Selain mengejar cinta yang xpernah kesampaian (adkah?)
Ku berharap semoga cik jannah tabah menghadapi dugaan disana…
Kerna ku tahu kau xpernah tido lena ..teringatkan janji cik nida …
Janji cik nida…tuk belanja kau makan (adkah?)

Sekian dulu dari ku..sahabatmu..yang xpernah melupakanmu..
Walaupun pic headernya adalh picku bersama sierah & tiqah..
Namun,, kau tetap dihatiku..kerana kau..kau..kau
Kau adalah satu2nya orang yang bernama jannah dalam hidupku.
Terangi hidupku, mengatur langkahku..
Untuk berdiri lebih yakin..semasa ku menangis menghadapi zaman itu……
Terima kasih cik jannah.

andai suatu hari ku ditakdirkan menjadi kaya raya mcm Donald triumph..
akan ku bawamu pergi bersama2 mengelilingi dunia,
mengerjakan haji & juga umrah…

Take care ur self…love ur forever my friend……….

(p/s;adik2 yang nak ambil exam bahasa melayu upsr, pmr, mahupun spm xdigalakkn bace …..rosak bahasa anda nnati..)



Friday, September 24, 2010

Bestnya kahwin :)

  video
wedding of fairy tales..perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin..anak gadis Allayarham SM Nasimuddin, pengasas empayar NAZA Group.
       

                                               بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم                 



Dah besar2 nie..biler ramai kawan yang dah kahwin..tetiba rase seronoknya nk kahwinkan..hehehe..tp paling best ler klu dapat kahwin mcm 2..heheh..gilew gempak kot..aiiiiiiiiiiiiii..ader ker harapan ..hrmm secara realistiknya..xder harapan lansung....;(..Biler cakap psl kahwin dengan geng2...can't  deny la..semuanya excited psl bab nie.even "mereka" yang tak ada boyfriend mcm sy nie..hehehe..hrmm ..my love life is to complicated..xder bf pun ader masalah cinta..mcm maner 2?jeng3..aii tetiba plak kan:P. .

     Tapi serius, sy sangat jeles dengan kawan saya yang dah bertemu jodoh dengan orang yang sepatutnya..dan tak kurang juga  saya dah tengok  ramai kawan saya yang menangis pasal kena tinggal boyfriend, dier tinggal boyfriend, boyfriend dier lari pergi cari orang lain..macam2 hal ler..semuanya pasal benda yang dinamakan cinta..CINTA ker ?entahlah..cinta kerana nafsu ...bukan bercinta kerana Allah..xder keredhaan..macam2 boleh jd....hrmm terserahlah!hentam lah saya ;)..mungkin saya terlalu kolot dalam bab2 cinta nie..pasal saya tak pernah bercinta..iya ker?hahhaha..iyalah kot..lalallalala..

  Tapi yang pasti ramai jugak kawan saya yang dah berjaya dalam cinta mereka..ececeh..dah dapat baby pun..serius sy excited giler untuk jadi mak angkat kepada baby 2..tp buat mase sekarang saya xdapatlah nak support dengan wang ringgit, pasal saya pun belajar guna duit biasiswa.makan pagi kais pagi..adakah?hehehe..Raye baru2 nie...alhamdullilah sempat saya jumpa dengan kawan saya yang dah kahwin 2..hrmm dah ader anak pun..cepatnya rezeki dier..besttttttttt.....anak dier sangt comel..hbslah hari 2 dier dekat kitaorg..heheh..nasib baik tak nangis..klu tak..lariiiiiiiiiiik..gi umah cik senah raye dulu..heheh..xder la..kitaorang pandai jaga baby ok..lalalala .ha!namer baby 2 haikal mirza..namer secomel orgnya..hehehe..xsia2 sy jd pengapit mak dier dulu..(aper kaitan entah..:p)..

aksi kitaorang membelasah en haikal mirza..hehhee
Ok haikal, insyaAllah next year kita jumpa lagi ok..jadilah anak yang terbaik untuk ur dady n mommy,;)..nanti makcik (geli plk dah kena panggil makcik..aiyak) kahwin jangan luper datang ok (pesan untuk tahun2 akan datang..tahun biler 2.?..semuanya urusan Allah s.w.t...


Thursday, September 23, 2010

Ada apa Dengan Nama...



                                          سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
  Klu kiter bace buku, maner2 buku pn mesti ader kata2 pendahuluan, penghargaan ker..semua lah yg akan diletakkan as the first entry..hrmm..today, 22 hb akibat drpd kesan dan  implikasi ketensionan yg melampau..tetiba jer sy rase nk jer buat blog..hehehehe..Semuanya salah cik siti nieh.(coursemate).dier yg bg pengaruh suruh aq buat blog...(adik2 jgn selalu salahkn org k..xbaik)..k. back 2 the first story, mari kiter
           cite psl nama ;)..hehehe..bkn nk promote nama sendiri..tp mcm menarik klu kiter cite ttg nama.
.nama sy asiahani..(aii skema gilew mcm nk introduce diri dekat cikgu time darjah 2 dulu)..hehehe...ayah sy 
yg bg sy nama nie..sedap ker?entah.tp sy suka dengan nama sy..even klu dalam islam..nak cari maknanya betul2
 susah nak dapat.. hrmm tp sy ada usaha tuk cari combination my nama ok :p...the result nie:tq 2 :http://name.crazyartzone.com/index.asp..hehhe...
                                                              asiah:nama isteri firaun, obat
                                                              ani;masak ranum. kesopanan

        jadi klu combine maksud 2..namer sy nie boleh jd : obat yang ranum (manis kot)..hehehe..perasan 
sekali sekala  xper ker?hehhe, atau akan jd...isteri firaun yang sopan..haaaaaaaaaaa..hehhee..Dulu, sy pernah
 jumpa sorang makcik , & makcik2 boleh kater nama sy pelik..siap kata lagi.." la nasib baik
ayah hang  letak asiahani,bukan amerikahani ker.. afrikahani..hrmm sy sebagai manusia biasa sebenarnya,
serius terasa nak debush makcik 2..tapi apakan daya..warga tua harus dihormati..kena jaga elok2..banyak jasa   2..walaupun dier bermulut laser..tp dier ader anak yang hensem..hehehe..xder lah main2..kenal pn tidak..hrmm,,dr bebel panjang lebar 2,,sebenarnya ader benda yang kita kena selalu ingat..
nama i2 doa.
.nama i2 akan membentuk peribadi seseorang..& nama i2 penting untuk mengambil keberkatan..fikir2kn ..selamat beramal ;)



"Pokcik Kordi's Cow yg HOt!"